Zahir Pajaziti figurë qëndrore e UÇK -së

Një nga lindjet më të mëdha të kombit tonë është biri ynë i Shqipërisë Komandanti i lavdishëm ZAHIR PAJAZITI , figurë kolosale e gjigante e organizimit ilegal dhe figurë qëndrore e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës .

Historikisht që nga kohë e Skënderbeut e gjerë sot shtresa atdhetare te ne ka qenë pakicë , dhe pakica atdhetare ka bërë revolucion epokë lirie

Komandantin e madh strategun atentatorin e rryer Zahir Pajazitin me shok e shoqe i kujtojmë me nderimin më të lartë për shëmbëlltyren e tyre , luftërat e tyre aksionet kundër okupatorit shumë shekullor serbosllav

Komandant Zahir Pajaziti me njesitet e tij ishte tmerri i pushtueseve , armiku serb kishte frikë të madhe nga UÇK-ja dhe Zahiri ynë madheshtor i vegjelisë

Kur shumica besonin mjegullnajen pacifiste kapitulluse , UÇK -ja po kthente syte e botes ke ne me luftën e saj të drejtë domosdoshme e çlirimtare konform zakoneve tona të luftës .

Pa UÇK në nënën Shqipëri e aleat liria nuk do vinte kurrë .

Komandanti famëmadh Zahir Pajaziti ishte Gjeneral i lindur njohes i zhvillimeve politike kombëtare e rajonale , një tribun popullor i kombit tonë ??✊

Amaneti i dëshmorëve dhe lufta jonë betimi ynë mbetet Bashkimi Kombëtar

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *