Një opinion brilant nga veprimtari i çeshtjës kombëtare z.Shefqet Gashi

P Ë R M E N D O R E T <<<<<

  • MARS-PRILLI VITIT 1981 DHE PËMENDORET QË AKOMA NUK I KEMI !
  • NJË FLAKË E PA SHUAR E VITIT TË LAVDISË
  • NJË KOHË KUJTESE E KRENARISË SË HESHTUR

1, NASER HAJRIZI
dhe
2, ASLLAN PIREVA

Janë këta dy bijë nënash, dy dëshmorë të parë, të rënë për Republikën.
Dy djelmosha Kosove ,që më dy prill të po këtijë viti ( 1981) me gjakun e tyre të njomë ujitën dheun e tokës nënë , mu në mes të qytetit, në sheshin kryesor të Prishtinës .
Ku pos shënimit të një pllake modeste që shënon vendin, ditën dhe datën e rënjës së tyre heroike , tani më edhe pse shumë me vonesë, mungon një përmendore e cila do ja shtonte edhe më vlerën e trashëgimisë historike të ngjarjeve të lavdishme që nga 2 prilli 1981 e gjer më sot !

Ps: Prishtinës vërtetë i mungon përmendorja e Komandantit të Lavdishëm të U Ç K‘së Adem Jashari po dhe ajo e Naserit dhe Asllanit që ishin gjithashtu frymëzim i rebelimit të fuqishëm Çlirimtar deri në rrokje armësh të vetë komandantit dhe ilegalës sonë në vazhdimësi !

Pra ,bëjeni që kjo datë të këtë kuptim dhe emër !

Propozoj peticijon :

1 : Shefqet Gashi , fsh . Sapniq , Rahovec