Opinion me vlera nga z.Faton Ramadani

🇹🇷Para flamurit 🇦🇱
Ilirët besonin në astrologji ,ku ky simbol 🇹🇷jo vetëm Turqia por edhe shumë vende t’jera ,morën simbolet dhe civilizimet ilire (përveqësuan për tu krenuar)❗️
Në pëllazgjishto-Ilire
simboli 🇹🇷do t’thoshte:
🇹🇷Ylli i jetësuar

🌘(gjysëm hëna paraqiste jetën)
Kurse ⭐️(tregonte yll që futej në jetë)
⭐️ ylli hyri në🌘jetë=Hyrijetë

Hyrijetë:
Që në gjuhën turke “Hyrijetë”ii thonë “lirisë”
🤥
Dmth :
Shteti Turk krenohet me flamurin 🇹🇷,ku ky flamur është i projektuar si nga shprehja e terminologjis Hyrijete,ashtu edhe sombolikusht🇹🇷,që të dyjat vijn nga trashigimia Iliri-Shqiptare❗️

Leave a Reply