Erald Selca:Qerim Këlmendi nuk e kërkonte lavdin , ai ishte lavdia vet

Shoku vëllau bashkëluftëtari Qerim Këlmendi ishte një nga luftëtaret e parë të UÇK-së , një epror shembullor i saj i plagosur njeri i aksioneve të panumërta kundër okupatorit serb dhe hero i heshtur e modest si askush .
Ai ishte lavdia vet dhe nuk e kërkonte atë .
Dora e zezë e armiqëve serbosllav na i vrau mbi 200 luftëtarë pas lufte pa harruar këtu Eproret Shaqir Krasniqin, Enver Haradinaj , e plot trima tjerë të UÇPMB UÇK(Kombëtare) që u vranë pritave nga armiqet dhe hafijet .
Unë kam kërkuar drejtësi pafund për shokët e vrarë dhe në burgje po kam hasur në vesh të shurdhër .

Gjithsesi sa ishte gjallë Qerimi e plot trima trimëresha nuk nderoheshin as sot nuk nderohen luftëtaret e gjallë , andaj nuk na duhen nderimet e juaja kur të vdesim sepse kësaj i vije era hipokrizi e gërditshme .

Shteti dhe drejtësia të gjejnë autorët e vrasjeve makabre të shokëve tonë të istikameve dhe idealeve
Erald Selca