Nënkolonel Astrit Huskaj Kryetar i OVL UÇK në SHBA uron festat kuq e zi

Gezuar Festat e a Nentorit Shqiptar kudo qe jeni ne atdhe e në Mergim gezuar. Veqenarisht për ju bashkluftetar qe padrejtesisht mbaheni Te kindapuar në Hag

Sa herë vjen nëntori, krejt natyrshëm çdo shqiptari i shkon mendja tek 28 nëntori 1912, kur Plaku i urtë Ismail Qemali me atdhetarë të tjerë, shpalli në Vlorë Pavarësinë e Shqipërisë.

Nëntori shënon vendime të mëdha:
Shënon kthimin e Skënderbeut në Krujë;
Shënon Kongresin e Manastirit;
Shënon Shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë;
Shenon Çlirimin e Atdheut nga nazifashizmi nga partizanet me ne krye legjendarin Enver Hoxha
Shënon Kongresin e drejtshkrimit;
Shënon lindjen ne legjendës së pagëzuar Adem Jashari:
Shënon përvjetorin e daljes publike të Famëmadhes Ushtria Çlirimtare e Kosovës;
Janë festa, të kujtesës sonë etnike-monumentale!
Gëzuar, të gjita festat e Nëntorit!
Urojmë që nëntorët tjetër t’i festojmë bashkë me liribërsit, Hashim Thaçi, Kadri Veseli Nasim Haradinaj dhe bashkëluftëtarët e tyre ! Qe mbahen ne Hag padrejtsisht

Astrit Huskaj
Krytar I OVL UÇK se për Amerikë