Fronti Popullor kujton atdhetarin dhe albanologun e madh Sadri Këlmendi

Fronti Popullor me seli në Ferizaj , ka kujtuar sot me rastin e 9 Vjetorit të ikjes fizike nga jeta doajenin e letrave shqipe albanologun shkrimtarin rilindasin botuesin e patriotin e zjarrtë antijugosllavin e lavdishëm Sadri Këlmendi .

Sadri Këlmendi terë jetën e tij e shkriu për mëmëdheun diturin lirin bashkimin kombëtar , i dha kombit çdo gjë me familje pa i marrë kurrë asgjë .

Ky tribun popullor e kolos Gjigant Kombëtar ishte dhe mbetet Nderi i Kombit tonë , dhe ka lanë prapa një familje shembullore dhe një emër të lavdishëm cilësor e të mirëfilltë në shkencen tonë .

Është e pavdekshme jeta dhe vepra jote baca Sadri , ti je në historinë tonë më të ndritur je burim inspirimi dhe frymëzimi për çdo moshë o Lis Shqipërie

Erald Selca -Sekretar i parë i Frontit Popullor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *