Opinion nga Çlirimtari Enver Hoxha

DJEMTË E SHQIPES,
VËLLËZERIT E MI,

në sytë tuaj shoh zbraztirë, një humbëtirë e cila edhe mua dikur më kishte mbërthyer, e mbuluar ,duke më errësuar mendjen dhe mbajtur të prangosur.

Mund të vijë dita kur kuraja të vënitet dhe ta braktisë njeriun.

Por kjo ditë është ende larg pasi ne sot luftojmë, ( edhe ketu pas grilave)!

Për çdo gjë që u është e shejntë në këtë botë u themi ‘qëndroni o njerëz të këtij trualli’.

Ju mund të thuani ‘për çfarë, aq shumë Dëshmorë, vdekje, vuajtje, tmerr e padrejtësi…largim të përditshëm nga vendlindja …

Çka mund t’iu kundërvejmë!?

Ne u themi ‘qëndroni , qëndroni më ne’,
Dilni tregoni prezencën tuaj,
Jo së për lirinë tonë por për drejtësi,
për të drejtën tuaj, të drejtën kombëtare që i takon kombit shqiptar.

Për dinjitet dhe përplotësim,
jo shkombëtarizim e tjetërsim.

Qëndrim, jo për t’u sakrifikuar o për lavdi,

por për kombin e ndarë , për Shqipërinë e mbetur coptuar.

Mos lejoni të humbas kuptimi për mundimet e shumta duke toleruar padrejtësitë e përditshëm të panumërta duke marrë botën në sy nga paperspektiva.

Kuptim i ipet çdo gjejë ‘duke bërë Shqiperinë’ duke qëndruar ‘KETU’ !

Lë të jehoje zëri i juaj

Ta ndëgjojë bota mbarë së nuk kemi hequr dorë nga ribashkimi shqiptar.

Unitet # Prosperitet
Faktorizim # Ngadhnjim

Leave a Reply