Albanologu i madh Sadri Kelmendi , eci hapave Rilindasit Petro Nini Luarasi

Kolosi kombëtar mëndjendrituri albanologu dijetari patrioti i madh antijugosllav baci Sadri Këlmendi i mungon familjes ,mëmëdheut kultures sonë ishte erudit ishte Rilindas i kohërave të rënda nën aparteidin jugosllav nën etnocidin genocidin pansllavist .

Nese dikur Petro Nini Luarasi për abc tonë sfidonte perandorinë otomane e grekët kishen e tyre ku e pagoj dhe me jetë , baca Sadri intelektual i dhjetra librave studimor botues shkrimtar patriot me mbi 55 vjete përvojë kurrë nuk ju nënështrua tuteles serbe shqipfolese as në biseda informative burgje as para tankeve serbe .

Tash shtrohet pyetja , ku është nderimi ynë institucional për këto kryevlera të baces Sadri dhe familjes së tij të ndershme patriotike .

Një rrugë , një institucion shkollor meriton ta bartë emrin e tij po jo politika jonë njeherë nuk po i çmon vlerat po antivlerat.

Albanologu i madh Sadri Kelmendi është monument në zemrat tona , është mishërim i dijes rezistences drites përballë errësires shekullore .

Leave a Reply