JASHAR SALIHU NJË JETË PËR SHQIPËRI

GJENERALI I UÇK -SË JASHAR SALIHU SHEMBULLI MË I MIRË SE SI DUHET ATDHEU

Pasnjë dyshim personaliteti shumëdimensional i Gjigantit Kombëtar Jashar Salihut është me gërma të arta në panteonin e historisë sonë kombëtare dhe përtej shembull për brezat liridashes dhe për popujt e robëruar .

Jashari me familjen e tij i dha kombit çdo gjë atomin e fundit me ndershmerinë me të madhe me përkushtimin më të madh që nga ilegalja me gjigantë si baca Ismajl Haradinaj tribun popullor etj
Nuk e thyente asgjë shkëmbin e Shqipërisë Jashar Salihun intelektual brilant , antijugosllav i përbetuar figure eminente e LPK UÇK -së i zoti në organizim në rrafshin diplomatik , organizativ të Fondit Vëndelindja Thërret me një armatë aktivistesh të ndershem , në beteja me pendë dhe armë në duar në malet e atdheut .

Gjithë jeta e tij ishte Shqipëria dhe shqiptarizma , atdheu dhe progresi i tij emancipimi zhvillimi ishte idealist shembullor dhe burrat si baca Jashar lindin rrallë një herë në disa shekuj .

I urtë e i dashur me bashkëveprimtar me bashkëluftëtar e i ashpër me armiqët hijenat sabotatoret dilinxhinjet etj ishte Jashar Salihu lavdimadh njeriu që i mungon sot kombit shqiptar .

Jeta dhe vepra e tij kolosale do përmendet përjetësisht sepse deri në frymën e fundit punoi veproj shqiptarisht me mish e shpirt .

Na duhet punë shumë se jemi larg idealeve të dëshmorëve dhe baces Jashar

Erald Selca

Leave a Reply