Lotët e Gyrbetëqares në varrimin e nënës së saj

Plaga e madhe e kombit mbetet Gyrbeti prej shekujsh plagë që na kullon në trup në mendje e shpirt , plagë që na ndan nga më të dashurit tanë .

Lotët e gyrbetqarës për nënën e saj të shtin në dhe , lotët e Nixhare Elshanit për nënën fisnike nënën shembull nënën që i rriti dhe edukoi me faqe të bardhë nënën Hatixhe Kastrati të prekin thellë janë lot dhimbje lot lamtumire fizike , sepse në mendjen dhe shpirtat e më të dashurëve nuk do harrohet kurrë nënëlokja Hatixhe .

Kjo nënë ishte edhe nëna e djemeve dhe vashave të Kryeveprës sonë UÇK -së të cilëve në malet e Berishes ju dha bukë e ju ndejti gati si fëmijëve të vet , kjo nënë heroinë ishte me popullin e vuajtjet e tij bashkëjetoj me to në Drenicen shqiptare dhe të rezistences .

Nënëlokja nuk do harrohet kurrë nga bija e saj Nixhare Elshani dhe njerzit e saj e mbarë populli , vet pjesëmarrja e madhe në varrim dhe të pame flet për respektin e saj që e gëzonte .

I paharruar qoftë kujtimi i saj ndër breza

U preht në paqe dhe mirësi shpirtbardhësia e saj

Leave a Reply