Hidajete Krasniqi Heroina Luftës dhe Paqes

Znj.Hidajete Krasniqi nga fshati Çollopek i Pejës i takon një familje nderuar me vlera kombëtare kulturore njerezore, dhe të gjithë familje me motren Hide kontribuan në Lug Baranit në vitet 90 dhe në UÇK kontribuan parreshtur të gjithë .

Hidajete Krasniqi është intelektuale e spikatur , në lëmin e mjekesisë ku kontribon me dekada e cila me dr Ali Berishen vitet 90 ta e shume te tjere nuk u ndalen kurre as nga tytat tanket serbe për ti shërbyer popullit

Në luftën e madhe të UÇK së motra Hidajete ishte kuader shpetimtare e nderuar me stafin mjekesor e shumë luftëtareve të lirisë dhe civilëve andaj është heroin e gjallë me autoritet mbarekombëtar

Me legjendarin Ramush Haradinaj ishte në luftë e pasluftë duke i qëndruar pranë me vlerat e saja , motër Hidajetja kontriboi shume dhe pas lufte në shteteformim ndertim institucioneve nga zero në shendetsin e infermierin e Dukagjinit dhe Kosoves

Gjithashtu menaxhoi me sukses dhe pandemin si heroin mantelbardhe me mantelbardhet tjerë .

Motra Hidajete ka vendosur te jete në listë për këshilltare komunale e AAK Pejë me numër 9 dhe meriton vote masive nga Lugu i Baranit Peja me rrethinë andaj ta mbështesim fuqimisht këtë intelektuale , atdhetare eminente sepse do jetë zëri i mbarë shtresave në Komunë

Suksese motër

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *