Poezi

Poezi,Agim Jerliu

Gëzuar ditëlindjen Gjeneral
(Komandant Adem Jashari)

Me 28 Nëntor në Prekazin heroik lindi një djalë
Në familjen fisnike të Jasharve mësus Shabanit
Lindi Ademi po rritej e burrnohej dalngadal
Për ditë më të vështira t’i dalë zot vatanit

Me 28 Nëntorë në Prekaz lindi një burrë
Pararoj dhe ushtarë i atdheut i rreshtuar
Ademi i pa trembur luftoj e su korit kurrë
Edhe atëher n’shtatë rrath ishte rrethuar

Me 28 Nëntorë lindi djaoshi trim gjenial
Nderi Kombit dhe atdheut Adem Jashari
T’vegjel para lapidarit dukemi gjeneral
Ti mbetesh i pavdekshem nderë vatani.

Heronjt si Adem Jashari jetojn përjetsisht
Ndër shekuj do mbeteni të pa vdekshem
N’përmendore ju qëndroni vertikalisht
Ndër breza ata do të janë të përjetshem.

Agim Jerliu autor i nderuar