Enveri për gruan shqiptare

Sot, kjo grua është e lumtur. Ndoshta për arsye se femija e saj i parë u regjistrua në shkollë, ose sepse ajo kishte kaluar provimin e parë të kursit universitar, ose ndoshta sepse ajo dhe familja e saj sapo kishin marë një shtëpi të re në apartamente, ose për arsye se ajo kishte marë një letër të bukur nga shokèt e saj nè fshatin malor ku ajo punoj vullnetarisht për elektrifikimin e vendit.
Por ajo èshtë e gezuar, ndihet e lumtur në radhë të parè sepse jeton dhe punon në atdheun e saj të lirë socialiste, sepse Partia jonë e Punës ka hapur tè gjitha rrugèt e jetës pèr gruan shqiptare.
Kjo èshtè gruaja shqiptare, gruaja punëtore, fshatare, intelektuale, gruaja e Shqiperisē Socialiste.

Leave a Reply