21 VITE NGA RËNIA E STRATEGUT TË UÇK ‘SË SHKELZEN BRAHIMAJ

21VITE NGA RËNIA HEROIKE E VIGANIT SHKELZEN BRAHIMAJ

PO bëhen 21vite nga rënia heroike e të madhit luftëtarit emblematik të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës nga fshati Skivjan i Gjakovës ushtarakut të lindur Shkelzen Brahimaj.

Shkelzen Brahimaj i takon një familje të respektuar dhe liridashese , Shkelzen Brahimaj ishte nga celulat e para të luftës në ZOD dhe në rajonin e Rekes së Keqe .

Pjesëmarres në shumë aksione dhe beteja të përgjakshme me forcat serbe , themelues i UÇK.-së me bashkëluftëtar Hasan Alija Agron Rama etj në Skivjan e me gjerë shtepia e tij ishte magje lufte bastion lufte .

Me dhjetra herë barti armë e plagosur në vitet 1998-1999 i dashur modest strateg kreu dhjetra aksione në magjistralen Pejë-Gjakovë duke vrarë kriminelin me damkë Zoran Gariq e shumë paramilitar tjerë .

Gjatë luftës e gjejmë nga Dukagjini në Drenicë me detyra të rëndesisë së veçantë ishte zemra e luftës sonë titanike çlirimtare .

Trimeria e tij kalon kufijt kombëtar , humbja e tij ishte goditje e madhe për radhet tona ashtu siç është humbja e çdo luftëtari në arenen e luftimeve .

Shkelzen Brahimaj ishte kolos i UÇK -së dhe ka hyrë në histori si emer lavdie trimerie
Lavdi vepres gjigande të heroit kombëtar Shkelzen Brahimaj dhe mbarë dëshmorëve .
Rroftë Kosova Shqipëria dhe viset e saja , rroftë populli shqiptar

E Shohim të udhës që shkëlqesia e tij z.Hashim Thaçi President i vendit ta dekoroi me titullin Hero i Kosovës viganin trimin strategun kolosin e UÇK -së birin e lavdishëm të kombit shqiptar të pavdekshmin Shkelzen Brahimaj

Erald Selca

Leave a Reply