Selca : Albanologu Sadri Këlmendi ishte armiku i përbetuar i Jugosllavisë

Publicisti dhe veprimtari i njohur ish luftëtari i tre luftërave çlirimtare z.Erald Selca në një bisedë për portalin JaninaPress flet me shumë emocione i përlotur dhe me krenari për bacen Sadri Këlmendi në 8 vjetorin e ikjes së tij nga mesi jonë .

Albanologu shkrimtari botuesi pedagogu eminent z.Sadri Këlmendi është ikonë kombëtare njeri që ishte armik i pērbetuar i Beogradit sepse penda e tij puna e tij në edukim brezash ishte goditje për komitetlinjët dhe regjimin Titist-Millosheviçian .

As burgjet as bisedat informative ,as tanket asnje regjim nuk e thyhen dot Petro Nino Luarasin e shekullit 20-të .

Pesha dhe roli i tij si kolos gjigant i letrave shqipe do kujtohen me shekuj sepse ishte dhe mbetet burim frymëzimi për dije , dritë atdhedashuri kulturë civilizim e përparim .

Leave a Reply