Xhavit Gashi emër i madh i UÇK-së , Hero i Kombit

Okupatori barbar serb kuptonte vetëm Gjuhën e forces dhe ishte UÇK -ja që ja ktheu dinjitetin popullit tonë nën thundren serbe.

Rënia e Adem Jasharit me familje rënia e Zahirit me shok kishin prekë zemrat e atdhetareve dhe rritë mobilizimin.

Nga ata trima të paepur që u bashkuan herët ishte trimi Xhavit (Ramadan )Gashi në UÇK në treven e ZOLL dhe ku kishte nevojë , familja e tij ishte çerdhe lufte dhe liridashese .

Meritat e heroit Xhavit Gashi janë tejet të mëdha , dhe nami nderi vlera përkushtimi atdhetar do kujtohet gjeneratë pas gjenerate dhe fal këtyre burrave bashkeluftetareve tanë jemi të lirë e frymojmë shqip .

Përjetesisht duhet nderuar jetën dhe vepren e Xhavitit dhe mijëra dëshmoreve të viseve arbërore .

Xhaviti e ka emrin me gërma të arta në historinë tonë kombëtare , familja kombi mburren me të .

Lavdi e përjetshme titanit të lirisë dhe bashkimit kombëtar .

Leave a Reply