ERNEST ZARIQI FIGURË E PAVDEKSHME E UÇK -SË

Ernest Zariqi 20 Vite nga Rënia Heroike

Të shkruash për dëshmorët e atdheut nuk mjaftojnë as fjalët e krejt botës sepse ata janë krenaria jonë dalëzotesit e trungut autokton shqiptar .

Ernest Zariqi nga një familje e nderuar dhe e çmuar kur thirri atdheu pa asnjë hezitim ju bashkua aradhave çlirimtare të kryeprojektit shekullor UÇK -së .

Okupatori serb , kuptonte vetëm Gjuhën e forces dhe UÇK vajza dhe djem gra e burra shtresa idealiste nga mbarë hapesira mërgata i dolën zot trojeve arbërore .

Ernesti ishte luftëtar trim dhe kishte dashuri pakufishme për atdheun Shqipërinë e lirë dhe pa mure , ra në Koshare fare pak ditë para se të vinte liria liri që erdhi nga gjaku i dëshmorëve dhe luftëtarëve .

Lavdi jetës dhe veprës së kolosit Ernest Zariqi djaloshit që ëndrrat ja thuri atdheut .

Çdo herë duhet të kujtojmë se liria i ka rrënjet në gjakun e dëshmorëve dhe brezave të sakrifices .

Erald Selca

Leave a Reply