Xhavit Visoka ose Majk Tajsoni i Boksit Shqiptar

Shqiptarët krahas futbollit dhe koshit e duan boksin shumë , dikur boksi ishte superfuqi në Ish Jugosllavi dhe botë e sot është lenë mëshirë fatit .

Duke u kthyer retrospektivë kujtova superbokserin e kategorive mesme e rënda kampionin rekordmen Xhavit Visoken ose Majk Tajsonin tonë .

Kishte lezet njeriu ta shikoje duke boksuar elegant në ring pak me ngjasonte me Muhamed Aliun e madh e me grushtat vdekjeprures me Tajsonin

Fitues i turneve pafund garues , nënkampion europe rekordmen boteror në 5 seconda nokaut shterngata shqiptare Xhavit Visoka kudo nderoi emrin e familjes atdhetare kombit shqiptar dhe UÇK-së ku ka boksuar pafund ne ndeshje reviale per lirin e çlirimtarëve

Vite me parë duke fol me gazetarin sportiv Xhevdet Ndrecaj në Tiranë me tha kishim nje kampion te madh si Xhaviti po ne shqiptaret e duam sportin po pak e përkrahim atë .

Xhavit Visoka padyshim është nga boksieret me te lavdishem të kombit tonë dhe me gjerë

Kampion në ring , Kampion jashtë Ringu një njeri i jashtëzakonshem

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *