22 Vite nga Rënia Heroike e Trimit të UÇK-së Veli Noci 🇦🇱

22 Vite nga Rënia Heroike e Trimit të madh të UÇK -së Veli Noci

Dëshmorët e Kombit janë pasuri Kombëtare dhe janë vlera më e madhe e kombit shqiptar

Populli shqiptar kurrë lirinë nga armiku gjakatar serb nuk do ta fitonte po te mos ishte lufta e UÇK -së , e nje nga trimat e parë që u radhit në UÇK -në e Adem Jasharit në UÇK -në e lavdisë është trimi i madh i paepur kolosi Veli Noci nga Dujaka i cili patriotizmin e kishte me tradite familjare .

Trimi Veli Noci , qysh i ri barte armë dhe nuk i përfillte kurrë policin armike , e ndiqte TVSH Shqiperinë dhe ishte i brymosur me ndjenja larta atdhetare .

Qysh heret 98 ten , ai delte me banor fshatit bënte roje dhe nuk u ndal kurrë në logjistikë bartje armeve ilaçeve per ta luftuar armikun serb .

Me njesitet e UÇK -së shumë herë kreu aksione në magjistralen Deçan-Gjakovë , duke i shkaktuar armikut humbje te medha në teknikë dhe njerëz .

Veliu kishte autoritet te madh në aradhat çlirimtare të UÇK -së , si njeri i vendosur trim i matur tipik shqiptar .

Mu në lulen e rinisë , në kulmin e luftes sonë çlirimtare me 23 Prill 1998 para 22 Vitesh ra dëshmor ra për të mos vdekur kurrë i pavdekshmi Veli Noci me dhjetrabashkëluftëtarë në kufirin shqiptaro/shqiptar .

Trimi Veli Noci me shok e paguan veten ndonese ranë në priten armike , atë ditë Serbia pati dhjetra polic e ushtar serb te vrarë e shumë tanke e autoblinda të dëmtuara .

Gjaku i tyre na mundesoi lirinë fal tyre ekzistojmë si komb , lavdi kolosit sypatrembur Veli Noci me bashkëluftëtar në luften tonë për liri e Bashkim Kombëtar .

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *