ASHAKU ËSHTË I DËSHTUAR

AKADEMIA E SHKENCAVE E DËSHTUAR NË ÇESHTJEN KOMBËTARE !

Paska folur Dr.Liri Loshi për prestigjin e Akademisë së Arteve dhe Shkencave , po më habitë fakti se për çfarë prestigji e ka fjalën kjo akademi e uzurpuar politike nga ish kuadrot e LKJ-së dhe një partie të caktuar .
Me përjashtim të punës shkencore atdhetare të pak akademikëve e bashkëpuntorëve të saj kjo akademi ka dështuar në mbrojtjen e çeshtjes sonë kombëtare , kjo akademi ka besuar në Titizem dhe Jugosllavi dhe e ka luftuar Adem Demaçin e madh ilegalen dhe Shqipërin e UÇK-në .
Kjo akademi ende nuk e njeh dhe madheron Luften e UÇK-së , nuk ka asnjë botim për luftën nuk ka asnjë portret dëshmoresh në godinen luksoze e me paga marramendese .
Akademia dhe UP ende e kanë të dekoruar me tituj honorifik Kryekasapin kryekriminelin Tito , dmth jugonostalgjia dominon në drejtimin dhe punën e kësaj akademie të dështuar moralisht kombëtarisht dhe profesionalisht .
Keni parë e dëgjuar Akademia të ketë dal me punime serioze kundër fashizmit serbosllav gjenocidit , etnocidit dhe spastrimit tonë etnik.
Bashkëpunimi me Tiranen Akademinë është zero , e po të mos ishte Enver Hoxha as Kongresi i 72 tes nuk do ndodhte dhe unifikimi i Gjuhës Shqipe

Pleq Matufa që marrin paga kotë .

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *