Ilaz Kodra -Gjiganti Kombëtar i LPK UÇK -SË

Komandant Ilaz Kodra -Figurë mitike e UÇK -së

Sot me rastin e 21 Vjetorit të rënies kujtojmë rënien e Tribunit Popullor aktivistit të madh të LPK njëritë nga celulat e para të UÇK-së Komandantit Brigades 114 Ilaz Kodres së lavdishëm .

Drenica ky bastion i shqiptarizmes i dha kombit personalitete të rangut botëror , Komandant Ilaz Kodra , Komandant Abedin Rexha -Sandokani i madh , Zahiri i lavdishem me shok , Luani i Luanave Baruti i UÇK -së , Komandanti Legjendar Adem Jashari , baca Hamzë Jashari Fehmi e Xhevë Lladrovci , Mujë Krasniqi-Kapuçi Bekim Berisha -Abeja Agim Ramadani e Xhemajl Fetahu e Indrit Cara Bardhyl Osmani , Mujdin Aliu , Hyrë Emini , Antigona Fazliu , Fetah Selca e mijëra dëshmor me gjakun e tyre e çliruan Kosoven dhe luftuan për Bashkim Kombëtar .

Me kopalla thoshte Gjiganti Adem Demaçi i madh nuk çlirohej Kosova po me luftë dhe gjak me sakrificë martirizimit të popullit tonë , ketē luftē që sot po mundohen me baltos mbetjet serbe per interesa serbe e personale.

Komandanti i madh Ilaz Kodra , terë jetën e tij ishte shërbim të atdheut me terë potencialin e tij në Kosovë , Shqipëri në stervitje ushtarake hershme , në mërgate punonte për frontin çlirimtar dhe në UÇK ishte shtyllë e saj dhe humbja e tij është humbje e madhe për aradhat çlirimtare .

Liria jonë erdhi me sakrificat shumë shekullore të brezave të terë dhe ndihmes së Shqipërisë dhe aleateve që u rreshtuan me UÇK -në .

Është e pavdekshme jeta dhe vepra jote tribun popullor , Lavdi dalëzotëseve të Shqipërisë

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *