Luftëtari i madh i UÇK-së Skënder Shabani evokon kujtime për të madhin Komandant Ilaz Kodra

Sot është rënia heroike Ilaz Kodrës- komandant i Brigadës 114- ZO e Drenicës, një prej themeluesve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.
Pas vrasjës së komandantit të UÇK-së Adem Jashari, bashkëluftetarët e tij : Ilaz Kodra, Zenun Kodra, Fadil Kodra, Beqir Meha, Xhem Kodra, Asllan Fazliu, Artim Jashari, Bashkim Suhadolli, Driton Prekazi, Naser Kodra, Skender Gjeli etj, ishin vendosur në kullën e Sulejman Shabani, Vesel Shabani dhe Selim Shabani në Mikushnicë.
Çdo gjë ishte komanduar nga kjo kullë, vazhdoj strehimi, kontaktet e shumta idhe një prej bazave të UÇK-së, deri në përfundim të luftës.

Lavdi jetës dhe veprës së komandant Ilaz Kodrës, lavdi dëshmorëve të kombit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *