Erald Selca-Enveri i madh emancipoi femren shqiptare

ENVER HOXHA, NJERIU QË BËRI EMANCIPIMIN E FEMRES SHQIPTARE !

Lideri i madh dhe i lavdishëm i popullit shqiptar Enver Hoxha i kompletuar me kulturën kombëtare dhe atë ndërkombëtare është arkitekti i Shqipërisë moderne dhe në veçanti njeriu që emancipoi femren shqiptare në çdo pikëpamje .

Gjatë gjithë historisë nga Mretereshë Teuta e gjerë sot femra shqiptare gruaja shqiptare ka qenë shtyllë e kombit progresit dhe familjes sonë .

Por si pasojë e pushtimeve zakoneve primitive dogmave e dokrrave të së shkuares femra shqiptare ishte e shtypur dhe nëpërkembur .

Enveri i trajtoj barabarte besa ku e ku me larte gjinine femerore duke e avancuar ne pozitat më të larta partiake /shtetërore dhe për këtë punoi shumë për ç’rrenjosjen e mentalitetit primitiv nē mesin tonë dhe ja arriti .

Ai theu çdo tabu dhe femra shqiptare ishte po aq e dijshme sa nje femer në Europë , Amerike etj

Enveri dhe PPSH zhvilluan fushata vetëdijesuse me vite të tëra , ai çmonte femren luftëtare nënë bujke pedagoge sportiste e ministre .

Më mirë është trajtuar femra e çmuar shqiptare dje se sa sot , ku ende nuk vleresohet si duhet nga familja në radhë të parë mandej shoqëria në terësi .

Rastet individuale pozitive janë te mira po nuk mjaftojnë duhet reflektim masiv dhe vlerësim investim meritor në emancipim pavaresim femres shqiptare .

Enver Hoxha ky burrështeti i kalibrit botëror me diturin e tij të gjerë dha dhe atomin e fundit në ngritjen e femres shqiptare dhe i takon kjo meritë historike .

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *