22 Vite nga Rënia Heroike e Heroit Kombëtar Naim Nimonaj

22 VITE NGA RËNIA HEROIKE E KOLOSIT TË UÇK NAIM NIMONAJ

Këto ditë po përkujtojmë burra e gra të lavdishem që ranë dëshmor të Shqipërisë

Kujtojmë me rastin e 22 vjetorit të rënies heroike luftëtarin e madh heroin kombëtar trimin e oreve te para të UÇK NAIM METË NIMONAJ , nga Gllogjani i Deçanit të Shqiperisë oxhak i madh kombëtar familje e cila e tera u rreshtua drejte ne lufte çlirimtare kunder okupatorit serbomadh .

Kjo familje luftoj me nder dhe jeton me nder , i madh e i vogel plak e fëmijë ishin në luftë magje lufte dhe sherbim kauzes së UÇK Legjendare

Naim Nimonaj ishte trim i deshmum ne beteja kudo ne Dukagjin , i ri premtues ishte ku e donte lufta ne logjistike kudo ne bartje armesh medikamentesh ne mbrojtje popullsise civile.

Gezonte autoritet tek ushtaret komanda , ne nje nga betejat e medha para 22 vitesh ra deshmor po duke e shpaguar veten sepse vrau shume polic e ushtar jugosllav e me njesite tona shkaterrun tanke autoblinda .

Në 11 Gusht 98 ra dhe i riu tjeter Artan Hasani qe erdhi nga gyrbeti , lavdia u takon deshmoreve e ne nderimi e puna per idealin e tyre madhor

Dëshmoret janë te pavdekshem, ata janë bazamenti i kombit

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *