Poezi nga Migjeni lavdishëm

Të Bijtë e Shekullit të Ri-nga Migjeni madh poet atdhetar e revolucionar antizogist

Na të birtë e shekullit të ri,
që plakun e lamë në “shejtnin” e tij
e çuem grushtin për me luftue
ndër lufta të reja
dhe me fitue…
Na të birtë e shekullit të ri,
filizat e një toke së rimun me lot,
ku djersë e ballit u dikonte kot
se dheu ynë qe kafshatë e huej
dhe në marrzi duhej shum shtrejtë tu paguhej. Na të birtë e shekullit të ri, vllazën të lindun e të rritun në zi, kur tinglloi çast i ynë i mbramë
edhe fatlumë
ditëm me thanë :
Sduem me humbë në lojë të përgjaktë të historis njerzore, jo! jo! si duem humbjet prore
duem ngadhnim!
ngadhnim, ndërgjegje dhe mendimi të lirë!
Sduem, për hir të kalbsinave të vjetra, që kërkojnë "shejtnim", të zhytemi prap në pellgun e mjerimit që të vajtojmë prap kangën e trishtimit, kangën monotone, pa shpirt, të sklavnis të jem një thumb i ngulun ndër trutë e njerzis.
Na të birtë e shekullit të ri,
me hovin ton e të ndezun peshë,
ndër lufta të reja kemi mu ndeshë dhe për fitore kem me ra fli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *