Ushtaraku i UÇK-së Afrim Ajredini kujton Heroin Skender Gashi

Skender Gashi (komandant SIGI)
UÇK,Zona Operative e Pashtrikut
Brigada 124″Gani Paçarizi”,Rahovec,fsh ,Sopniq

Sot 20vite pa komandantin Skender Gashin(SIGI)

Si i ri qe ishte ne kurbet,nje nder puntoret me te mire,sjellshem,i perkushtuar duke dhene kontributin ne firmen me te madhe te Austrise,Shtrabak Linz!
Paralelisht me punen Skender Gashi ishte nje ideolog vital i çeshtjes kombetare!
Kishte nje vizion te kiarte se pa lufte nuk ka liri andaj se bashku me shoket e tij u rradhit ne UÇK!
Deshira e tij ishte te mos ishte spektator por protagonist ne lufte!
Ishte nje njeri besnik,i paster,trim,vizionar,ideolog,kishte ne gjak artin ushtarak,ku edhe deshmoj veten ne UCK dhe TMK!
Deshira e tij ishte qe Shteti i Kosoves te kishte Policine dhe Ushtrine e Pavarur!

Nje thenie nga Konica thote:
Ai qe ka miq te vertet nuk ka nevoje per pasqyre!
Por shoket e Komandantit ishin thjeshte fasade duke e tradhtuar dhe prere ne bese!

Pse pas shpine e vrate?
Pse i humbet drejtimin?
Pse luajtet me ndjenjat e pastra te komandantit?
Nga zoti do gjeni mallkimin!

Pse ndienjat dhe te ardhmen ia rrembyet?
Ai nuk u vra ne lufte por u vra pabesisht!
Apo mendonit se do u mbyste?
Pse nuk e vute doren ne zemer?
Pse nuk patet fare meshire?
Pse ishit kaq te pashpirt?
E fute ne nje loje zinxhir!

I paharruar qofte kujtimi i komandant(SIGI)!
Me respekt!
Familja Ajredini,Linz
Vendlindja ime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *