Fronti Popullor kujton ditëlindjen e të madhit Avni Rrustemi

Me 22 Shtator të vitit 1895 Lindi Gjiganti Kombëtar pedagogu politikani atdhetari ndëshkuesi i tradhtisë biri i madh i Libohoves Kosoves dhe Shqipërisë AVNI RRUSTEMI .

Avniu ky lider progresiv e bashkëkohanik me bac Bajram Currin Fan Nolin Hasan Prishtinen Luigj Gurakuqin ishte tmerri i armiqëve italian grek serb mbetjeve otomane dhe regjimit antishqiptar zogollist i cili regjim e vrau tinezisht sepse ua ndeshkoi tradhtine esadiste .

Kryeepoka arte Enveriane, i dha vendin e vet meritor në histori tribunit popullor Avni Rrustemit simbol i vegjelisë simbol i luftërave me armë në dorë simbol i luftërave politike për liri çlirim bashkim kombëtar dhe progres .

E në xhunglokraci ose idiokracia nuk çmohet asnjë vlerë shtëpia e tij dikur muze sot po rrënohet se nuk akordohen fonde !

Dhe për më tepër ka nga ata pinjollë esadistë zogollist që e mallkojnë dhe sot të madhin Avni Rrustemin .

Kurse sot politika mbarëkombëtare nuk organizuan asnjë manifestim për Avni Rrustemin lavdimadh i cili i dha leksione dhe Parisit e Frances botes përparimtare se si luftohet për ruajtjen e integritetit territorial të atdheut .

Oratoria e tij , publicistika e tij ishin të njohura në parlamentin tonë dhe shtypin botëror .

Humbja e Avniut është humbje kolosale e Lindja e tij Lindje e Shekujve , Lindje që bëri epokë Lindje që nderoi vlerat shqiptare Lindje që jetoi dhe veproj deri në fund për Shqipërinë

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *