Enver Tahiri -Dëshmori i UÇK-së që ra për Shqipëri Etnike

Lufta e lavdishme e UÇK -së ja ka kthyer nderin dhe dinjitetin popullit shqiptar të nëpërkembur nga regjimi jugosllav dhe politika pacifiste e dështuar.

Serbia e kuptonte vetëm forcen dhe rinia atdhetare e kalitur nga Shqipëria amë nga LPK LKÇK me UÇK në në krye e çliruam Kosoven me aleatë .

Trimi Heroi i Kombit Enver Tahiri pjestar i një familje me autoritet mbarëkombëtar dhe me traditë brez pas brezi ishte nga të paret që u bashkua me UÇK në dhe ja nderoi emrin gjyshit vet Fazli Strofcit .

Heroi Kombëtar Enver Tahiri pati mësuese jete përvojen familjare dhe mori edukaten kombëtare nga familja vëllau veprimtari i spikatur z.Naser Tahiri

Sypatremburi Enver Tahiri ishte luftëtar i madh i ZOSH UÇK Zonë e lavdishme e luftes sonë dhe ishte pjesë e Brigades 142 ,dhe të gjitha detyrat ushtarake i kreu me përpikmëri dhe ishte i respektuar mes shokesh eproresh dhe ishte i dëshmuar në sa e sa beteja për të cilat është shkruar dhe folur në dokumentar .

Për kolosin e UÇK Enver Tahiri dhe dëshmoret e atdheut nuk mjaftojnë shkrimet e terë botës dhe fal tyre frymojmë shqip jetojmë shqip

Enveri i ri ishte po nuk e donte jetën në pranga robërisë , sot emri i tij është në lapidar në këngë në histori në mendje e zemrat tona përjetesisht

Pa luften e UÇK -së së Adem Jasharit liria nuk do vinte kurrë , lavdi Enver trimit lavdi dëshmorëve dalëzoteseve të atdheut .

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *