Erald Selca dhe Enveristet kujtojn Ismail Qemailin

102 VITE PA ISMAIL QEMAILIN E LAVDISHËM

Ismail Qemaili është një nga baballarët e kombit shqiptar dhe një nga figurat më frymëzuese kombëtare .

Sot kujtojmë një nga baballarët e kombit shqiptar intelektualin e diplomatin e përmasave botërore ish Kryeministrin shqiptar Ismail Qemailin figurë emblematike e kombit tonë.

Pikërisht me 24 Janar 1919, në Peruxhia të Italisë ndërroi jetë Ismaili ynë me mall për Shqipërinë dhe viset e saja vdekja e gjeti jashtë vendit tonë për të cilin dha çdo gjë nga vetja bashkë me Hasan Prishtinën Luigj Gurakuqin Isë Boletinin Pandeli Cale etj

Ismail Qemaili shquhej për politiken e tij unifikuese ,dhe ishte halë në sy për armiqët e kombit shqiptar .

Ishte njohës i dhjetëra gjuhëve të huaja dhe për padrejtesitë ndaj Shqiptarve shkruante në gazetat më prestigjioze të Europes dhe botës .

Amaneti i bac Ismailit mbetet lufta për bashkim kombëtar me çdo mjetë .

Të mos i harrojmë vlerat se na mallkon historia jonë .

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *