Bajram Bahtiri Militanti i Shqipërisë -Erald Selca

Militanti i Bashkimit Kombëtar Bajram Bahtiri ishte njeri i jashtëzakonshem atdhetar i pashoq i takonte atij brezi atdhetaresh i frymëzuar me Skënderbeun , Rilindjen Kombëtare Kryekomandant Enver Hoxhen dhe udhëheqsin tonë të madh Adem Demaçin .
Trimi strategu veprimtari ushtaraku Bajram Bahtiri ishte një antijugosllav i madh ai e luftonte në çdo formë okupatorin ç’njerëzor Jugosllav të Kryekrimineleve Tito , Rankoviç etj
Dhe rënia e tij 28 ditë pas rënies së ikonave kombëtare Rexhep Mala dhe Nuhi Berisha tregon se rinia atdhetare e kohës po ja bënte gjëmën ish Jugosllavisë dhe i dëshmonte njëkohësisht popullit shqiptar se pa luftë nuk ka liri dhe Bashkim Kombëtar

Disa vite me vonë UÇK-ja kryevepra e kombit tonë do vazhdonte udhën heroike të lavdishme të Bajramit e dëshmorëve do ta mundte shporrte Jugosllavin nga Kosova me luftën e saj të drejtë luftë kjo kundër Beogradit që kreu Gjenocid në Kosovë .

Ne fituam po duhet fitojmë dhe planin e brendshëm në luftën tonë për Bashkim Kombëtar 🇦🇱✊

Lavdi jetës dhe vepres titanike kolosale të Heroit të Shqipërisë Bajram Bahtiri .

Edhe sot 37 vite pas rënies tënde në luftime me bishat jugosllave në dimrin e acartë të 84 -tës ku toka arbërore u ngjye me gjakun tënd , sot qielli loton për ty malet poashtu ti je jehonë je shkëmb i atdheut .

Sa plumba e sa grushta i dhe armikut , ti na frymezove me brezin tend historin tënde .

Emri yt është i skalitur me gërma të arta në Historinë tonë liridashese .

Rroftë Shqipëria 🇦🇱✊

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *