Rrustem Shala një emër që nuk do harrohet kurrë

Familja e Sadri Rrustemit nga Barani i ulët Komuna e Pejës është një nga familjet më të shquara në gjeografin e trojeve arbërore , dhe çerdhe nacionalizmit dhe antijugosllavizmit e dëshmuar me rezistencë burgje luftë dhe paqe

Familje e arsimuar edukuar patriotike punëtore , kujtojmë në këtë prag një vjetor të ikjes fizike ekonomistin afaristin humanistin atdhetarin bacen Rrustë siç i thoshim të gjithë nga dashuria vëllazerore e admirimi për të

Nga avokat Zenel Shala gjerë te Sali Shala nipat mbesat kjo familje përçon vlera panumërta .

Rifat Shala ra dëshmor , Smajl Shala vuajti kazamate Jugosllave po nuk u thye dot dhe kjo familje dha kontribut kolosal për rezistencen paqesore dhe famëmadhen UÇK-në ku një nga ata kontributor mëdhenjë ishte dhe baca Rrustem

Pas luftes detyrë patriotike ishte hapja e vendeve të punës mirëqenia ndonese të shkatërruar nga okupatori mizor serb Vëllezrit Shala ju rreken punes dijes shtetendërtimit

Nuk përshkruhet dot me fjalë mungesa jote baci Rrustë , djemët Sadriu Dardani vajza të gjithë po e nderojnë reputacionin tënd të madh

Je përjetë në memorien tonë dhe zemren tonë

Erald Selca