Kryetari Xhigoli dhe Fronti kujtojn 8 Nëntorin e madh

Poezia e Ismail Kadaresë për PKSH në dhe Enverin shkruar në 1966

Sot eshte 8 Nentor!
Gezuar ditelindjen e Partise!
77vjet PPSH (PKSH)!

Bera perpjekje te shkruaja diçka te bukur!
E shkrova!
Po nuk arrinte nivelet e asaj perle qe ka shkruar Kadareja me 1966.
Ndaj vendosa te publikoj disa radhe nga Poema “Shqiponjat fluturojne lart” te Ismail Kadarese!

Keshtu ne ate kohe te rende pushtimi,
Kur bora u nxi
E balta zu thinje,
Komunistet vendosen
THEMELIMIN,
Koha thirri ne skene
Partine.

O shtepi tiranase,
O mure me balte,
Balte nga kjo toke e zhuritur, e lashte!
Pragu yt ndante koherat,
N’ate prag ata hynin,
Jashte era gjemonte,
jashte gjethet binin.

Qene minutat e fundit,
U hartua “Thirrja”,
Themeluesi i Partise zgjati doren per firme.

Nje firme e tille s’ish dukur asgjekund, asnjehere…
S’ish firme senjori me shume tituj e ndere…
Ajo s’ish firme,
Ajo ish vetetime
Ne qiell te revolucionit me re dhe suferine.
Duke nenshkruar dokumentin e pare,
Shoku Enver Hoxha nenshkroi
stuhine.

Me këtë poezi e kujtojnë Kryetari Agim Xhigoli dhe fronti themelimin e PKSH