Anton Antoni -Portreti i një mësimëdhenesi shembullor

Populli shqiptar ka vuajtur shumë për dije arsim liri kulturë , pushtuesit e egër turq grek sllav etj u munduan të na zhdukin e asimilojnë fare .

Me 7 Mars 1887 në Korçën e vlerave u hap shkolla e parë shqipe nga i mirenjohuri Pandeli Sotiri e cila ishte grusht mbi armiqët .

Me rastin e ditës së mësuesit do bëjmë një portret për njeriun e vlerave të jashtezakonshme pedagogun mësuesin menagjerin patriotin z.Anton Antoni një intelektual i shkëlqyer i Gllogjanit e terë kombit .

Antoni është mësimëdhenes me dekada i SHFMU MIGJENI GLLOGJAN , mësimëdhenes shembullor që punon me metoda bashkëkohore pedagogjike i përkushtuar dalluar i afërt me nxënës me prindërit e tyre me kolektivin .

Antoni është afer nxëneseve edhe jashtë bankave shkollore duke i edukuar se si ta duan mesimin kombin familjen , këto mesime i jep Antoni si një rilindas i vërtet kështu dikur na edukonin Pjetër Bogdani Sami Frashëri Motrat Qiriazi etj

Anton Antoni e do profesionin e tij fisnikë dhe e bën punën me qef , nuk u ndal kurrë as dje në tytat e armikut serb e as sot ku ka kontribuar me dekada për këtë ditë .

Urime 7 Marsi z.Anton Antoni ju dhe mbarë armates së mësimëdheneseve duke ju uruar shëndet e kushte pune me te mira e avancim dijes sonë .

Erald Selca (JaninaPress)

Leave a Reply