MONSTRUMI ME TITULL SHKENCOR !

-Monstrumi me titull shkencorë-

Tragjedia e madhe që ndodhi sot në autostradën Shkup-Tetovë mori jetën e 13 njerëzve. Të gjithë që kanë pak yndyrë njerëzore e ndan dhimbjen me familjarët e të dëmtuarve. Por, edhe në këso raste tragjike dikush prej “fqinjëve” tanë është kënaqur, duke bërë krahasime me rastin e Karpallëkut gjatë luftës së vitit 2001.
I tillë ishte rasti me “profesoreshën” universitare të Shën Kirilit & Metodit “zonjën” Biljana Vankovska, e cila përjetoi kënaqësi shpirtërore nga kjo tragjedi.
“Zonja” që fatkeqësisht është ligjëruese universitare në Fakultetin Juridik ka urrejtje patologjike ndaj shqiptarëve, tragjedinë e sotshme e krahasuaka me atë të Karpallëkut të 2001-ëshit. Kjo monstër melezare urgjentisht duhet larguar nga vendi i saj i punës sepse helmon shumë breza me nacional-shovinizëm.
Soji i saj është pjellë e nacional-shovinizmit errësirë sllavo-maqedonas që përposë urrejtjes gjë tjetër nuk din. Sot ishte kulmi i projektit shtatëdhjetë vjeçar i cili vetëm urrejtje ka mbjellur kundrejt një etnie e cila asnjëherë nuk ka dashur ti shfarosë ata nga shfaqja e dheut.
Monstrumet e tilla fatkeqsisht mbajnë tituj shkencorë dhe janë dominues në opinionin publikë në Republikën e Maqedonisë Veriore (RMV).
Për fund si mësimdhënës që jam, kërkojë largimin e monstrumit Biljana nga Fakulteti Juridik në Universitetin Shën Kirili & Metodi në Shkup.

Mevludin Sulejmani
Kumanovë
Shkurt, 2019

Leave a Reply