22 Vite nga rënia Heroike e Abejes , Bedriut, Eltonit dhe Permetit

ABEJA , BEDRIU , ELTONI DHE PËRMETI FIGURA MADHESHTORE TË UÇK -SË

Me 10 Gusht po bëhen 22 Vite nga Rënia Heroike e Gjeneraleve të UÇK -së Bedri Shala , Bekim Berisha -Abeja dhe trimave të paepur kolosave Elton Zherka e Permet Vula ose siç i kemi quajtur ne djemtë e asfaltit pasi vinin nga qyteti patriotik i Gjakoves .
Këta vigan në Junikin legjendar 22 Vite me parë benë epokë ashtu siç bëri epokë famëmadhja UÇK e cila e ktheu dinjitetin e humbur dhe çliroj Kosoven dhe viset tjera me simotrat e saja .
Personalitete kulminante si superstrategu Bekim Berisha Abeja i cili ishte tmerr i forcave serbe në Kroaci , Bosnje Kosove lindin rralle nëper shekuj .
Bekimi ishte truri i UÇK -së , dhe Gjeneral i përmasave botërore të cilit ja dine vleren me shumë miqët kroat se sa ne !!!!!!

Bekim Berisha Komandanti i Lavdishem i UÇK -së nuk lypte fame poste ai ishte kudo ku ishte nevoja në Drenice Açareven heroike , në Bardh të madh në Dukagjin në logjistike në luftime në komandim trajnim te mijera çlirimtareve .
Ishte njeri me peshë të madhe , kam shkruar i pari për të në Kosovë shkrime gazeta e portale kur te tjeret e kishin harruar duke menduar se sillet bota rreth tyre !!!!
Bekimi e Bedriu ishin si vellezer , ashtu siç ishin Eltoni Permeti Bashkim Leku trima të pavdekshëm të Shqipërisë .

Vallë ne kur do i nderojmë vlerat meritushem e jo me dallime , ende pa buste te Adem Jasharit jemi në Prishtinë , të Bekim Berishes në Drenas , Pejë Junik kudo Eltonit Permetit , baces Adem Demaçi , Gjeneral Jashar Salihut , Ismajl Haradinajt , Pal Palucajt Ismet Asllanit Indrit Cares , Fadil Nimanit , Bardhyl Osmanit , Tahir Sinanit , Mujdin Aliut , Beqir Limanit ,Hyre Eminit etj

Të gjithë dëshmoret e kombit duhet trajtuar njësoj , pa ta era shqiptar nuk na kishte ardhur dhe liri me sy nuk do shihnim kurrë .

Liria jonë i ka rrënjet të Deshmoret martirizimi sakrificat tona për çlirim e Bashkim Kombëtar dhe siduket ketyre vlerave ne nuk po ua dime rendesine si popull politik mjaftushem sepse jemi larg idealeve Heronjeve ende shume e duhet te na vije turp !

Erald Selca

Leave a Reply