Trimi Halit Coka ishte figurë e madhe e UÇK -së

Dëshmorët e Kombit janë të pavdekshëm ata janë maja e olimpit për ne falë tyre jetojmë dhe frymojmë shqip .

Familja Coka nga Luma e Kukesit të vlerave tradites dhe mikëpritjes i ka dhenë kombit shumë në çdo etapë , dhe këtë traditë e vazhdoi edhe trimi strategu i madh Halit Coka i cili la komoditetin e Europes dhe erdhi e luftoi në Pashtrik Dukagjin kudo në vitet 1998/99.

Njeri zemērluan i dashur i afërt me popullin dhe tmerr i armikut në beteja të njesiteve tona të UÇK -së kundër hordhive serbokarpatiane .

Për vlerat dhe heroizmin e Halit Cokes birit tonë vëllaut tonë shpesh kemi folur dhe me bashkëluftëtarin e tij z.Hasan Alija i cili me emocion flet për Halitin heroizmat e tij në beteja dhe ruajtje të popullates civile .

Lavdi jetës veprës dhe idealeve të dëshmorëve të kombit , lavdi Halit Cokes sonë kolosit të Shqipërisë .

Erald Selca

Leave a Reply