15 Vite pa atdhetarin e madh Dedë Gjon Berisha

Kjo familje e shquar e kombit brez pas brezi ja nderoi emrin Shqipërisë familje me emër në Gllogjan Lug Baranit kudo në trojet tona arbërore .

Rrugën atdhetare të bac Gjon e trasoi i urti humani veprimtari i pathyeshmi baca Dedë Gjon Berisha burrë zoteri me autoritet virtyte të larta kombëtare e njerezore i cili edukoi djem dhe vajza në frymë shqiptare europiane .

Kjo familje luftoi turkun shovenistet malazez serbet dhe ishte në të gjitha periudhat në shërbim të kombit magje e popullit vater diturie dhe shërbim famëmadhes UÇK dhe shtetendertim .

Na mungon shumë baca Dedë fola me pleqet tanë bacen Ali Selca dhe gjithemoni veterani i arsimit i ndjeri Qazim Selca me thoshte , ngo bac kjo familje o më e aferta për ne janë shqiptar të vërtet dhe të zakonit .

Tash e 30 vite e ma tepër rrugën e kombit po e vazhdon diturise rezistences paqesore armatosur i çmuari Anton Antoni figure eminente e treves dhe kombit kontributet e të cilit na nderojnë lart e më lart .

Baca Dedë i mungon familjes fshatit Lugut Baranit kombit , nuk harrohet buka nderi yt oxhaku yt sa të ka diell mbi dhe sa të rrojë kombi i Gjergj Kastriotit

Erald Selca

Leave a Reply