UÇK -ja e dëboi dhe mundi Jugosllavin

20 VITE NGA KAPITULLIMI I JUGOSLLAVISË PËRBALLË UÇK -SË

Ushtria Jugosllave policia paramilitarët administrata pushtuese jugosllave me 9 Qershor të vitit 1999 , nënëshkruan kapitullimin për të ardhur liria e Kosovës fal luftës së drejtë kombëtare të UÇK -së e cila me aleatët SHBA-NATO mposhti kryekasapin Sllobodan Millosheviç .

Ushtria Çlirimtare e Kosovës e përbërë nga idealistë të pakët në numër por me zemër të madhe e fitoi luftën në vitet 1997/1999 kundër falangave pushtuese serbomëdha .

Serbinë dhe Jugosllavinë gjatë gjithë shekullit XX , e kanë luftuar shumë patriot dhe lëvizje kaçake por për ta mposhtur atë dhe dëbuar nga Kosova arriti vetëm UÇK -ja me luftën e saj heroike gjakun e dëshmorëve dhe sakrificen e veteranëve të mirëfilltë .

Një nga ushtritë më të mëdha e më të fortë në botë e mposhtem ne me krahet e njomë rinor me supet tona dhe me armatim modest sepse vullneti i çeliktë dhe e drejta ishte me ne .

Për shumëkend ishte utopi liria , po liria erdhi e do vijë dhe Bashkimi Kombëtar si aspiratë e brezave të terë ndër shekuj .

Lirinë duhet ta çmojmë si sytë e ballit dëshmoret dhe luftëtaret e harruar në varfëri dhe sëmundje sepse ata ishin dalëzotes të Kosoves shqiptare karshi genocidit serbomadh

Për të ardhur kjo ditë u derdh gjaku si lum andaj mos të harrojmë kalvarin e vuajtjeve dhe rezistences së shtreses atdhetare .

Ushtria Çlirimtare e Kosovës , ka zhvilluar luftën më të pastër në historinë bashkëkohore të luftërave në botë andaj është kryevepra e kombit shqiptar .

Erald Selca

Leave a Reply