BEKIM BERISHA -ABEJA FIGURË GJIGANTE KOMBËTARE E BOTËRORE

Sot ka ditëlindjen e 53 Bekim Berisha -Abeja një nga figurat më të shquara të kombit shqiptar .

53 VITE ME PARË LINDI GJENERALI I PËRMASAVE BOTËRORE SHPIRTI I UÇK-SË BEKIM BERISHA -ABEJA

Si sot 53 vite me parë me 15 Qershor të vitit 1966 lindi një nga bijët më të medhenjë të kombit shqiptar dhe popujve të robëruar ushtaraku më i zoti dhe më i madh i UÇK-së Komandanti famëmadh e njeriu i vegjelisë Bekim Berisha -Abeja .

Lum kombi ynë që na dha këso gjigantesh që ja nderuan armët Shqipërisë në beteja të përgjakshme kundër kafshëve serbomedha.
Personaliteti i Abejes është epokal universal është shembull se si duhet se si vdiset për atdheun .

Gjeneral Bekim Berisha nga Kroacia në Kosovë ishte tmerri i Beogradit fashist me diturin e tij dhe strategjinë jo veç ushtarake po edhe diplomatike e ishte dhe poliglot i madh .

E kam pas fatin dhe nderin ta njoh nga afër këtë Gjigant Kombëtar .

Bekim Berisha është njeriu që kur cekej emri tij në Beogradin fashist Sllobodani Arkani Shesheli dridheshin nga frika ne ato beteja ku ishte Abeja me njesitet e tij elitare armiku serb pesonte humbje marramendese .

Gjeneral Abeja është nderi i kombit tonë një nga trimat ushtaraket më të mëdhenjë që ka njohur kombi dhe njerëzimi .

Madheshtia e tij urtia vlerat thjeshtesia e bëjnë atë tribun popullor dhe burim frymezimi .

Figura dhe personaliteti i tij meriton nderim dhe përkushtim maksimal dhe mbarë dëshmorët duhet trajtuar njësoj .

URIME KOMANDANT ?

ERALD SELCA

Leave a Reply