Fund Janar i Dhimbjeve të mëdha

Çdo humbje e bashkëluftëtarëve të UÇK -së ishte humbje e madhe për ne , fund janari i 1999 tës më mori disa shok e bashkëluftëtar tejet të çmuar në lulen e rinisë si shokët e shkollës dhe idealeve Valon Gashin , Luan Ismajlin dhe Komandantin sypatrembur Agim Zeneli -Çergashin të cilin e njoha herët në 1998 nga nipi im tashmë i ndjerë luftëtari i madh e i lavdishëm Mujë Berisha nga Kpuzi i Klinës një bastion i UÇK -së jo vetëm për ZOD po edhe për SHP të UÇK -së legjendare kësaj dalëzotese të atdheut .
Valoni e Luani braktisen indeksin librat nën robëri , për të u rreshtuar në kryevepren kombëtare UÇK -në e cila bëri epokë duke çliruar Kosoven dhe i hap udhë Bashkimit Kombëtar .

Roli i Komandantit Agim Zeneli me familje mbetet tejet i madh ashtu si mbarë Shqiponja liridashese e kryebazë e UÇK -së , ishte i matur modest trim i dëshmuar në vija zjarri nga Dukagjini në Drenicë .

Janë të pavdekshëm dëshmoret e kombit Agimi , Kasimi , Valoni , Luani , Agushi , Sahiti të gjithë dëshmorët që vaditen ketë tokë arbērore me gjakun e tyre për lirin tonë e ne kemi harruar shpejt të kaluaren dhe vuajtjet tona e jemi shumë larg amaneteve të dëshmorëve prandaj politika jonë shoqëria jonë duhet të turpërohet me ngecjet dhe me lënien në mjerim të kategorive të lirisë .

Liria nuk do vinte në pjatë , ajo erdhi me shpirtin liridashes të një pakice idealistesh .

Lavdi Kolosave të Atdheut ??

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *