21 Vite nga Rënia e Osman Gashit Studentit të Martirizuar për Liri

Janari është muaji i dhimbjeve të mëdha për Kombin tonë , është një flakë e vërtet Janari në përpjekjet tona për liri e çlirim nga hegjemonizmi serbomadh .

Osman Gashi nga Barani i Pejës , pjesë e një familje patriotike me tradita të mirëfillta kombëtare u rrit edukua dhe u brymos gjithë jetën , me ndjenjat me të larta kombëtare ishte student shembullor i Ekonomikut pjesë e 1 Tetorit 1997 Protestave të mëdha studentore që thyen shumë mite dhe që tronditen Beogradin dhe ishte përkrahes i luftes çlirimtare të UÇK -së .

Osmani ishte tip i shoqërushem i dashur me vizion për jetën , por armiku serbomadh dora e zezë serbe me 31 Janar 1999 e sulmoi me bomba Osen dhe Osa siç i thonim ne u hodh mbi bomba për të shpëtuar të tjerët u vetëflijua me vetëdije .

Liria jonë i ka rrënjët në gjak vuajtje , edhe baca Brahim i ati i Osmanit vuajti shumë vite burg për liri nga okupatori pansllavist .

Lavdia e përjetshme u takon të rënëve , Osmani tashmë i takon përjetsisë .

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *