Dëshmorët veç ditëlindje kanë ,Naim Nimonaj emër i lavdishëm i UÇK-së

Sot është 5 Maji Dita e Dëshmorëve të Kombit dhe kujtojmë me nderimin më të madh dalëzotesit e atdheut tonë , kujtojmë ata që na mundësuan lirin dhe ekzistencen si komb.

Kujtojmë sot trimin e madh të Gllogjanit Dukagjinit dhe Shqiperisë luftëtarin e oreve të para të UÇK-së Naim Metë Nimonaj i cili në lule të rinisë ra dëshmor si Qemal Stafa e Vojo Kushi dikur .

Nesër ti Naimi ynë ke ditëlindjen tënde , ti që more emrin e Naim Frasherit të madh të Rilindjes sonë .

Nese Naimi me laps e libra mbronte Shqipërin , ti e mbrojte atë nga soldateska serbe me grykë të pushkës siç thoshte Enver Hoxha i madh .

Naim , ti sot e ke emrin me gërma të arta në historin tonë kombëtare ore Kapedan Shqipërie , ti dhe trimat tjerë Serbisë ja dërguat gjëmen deri në Beograd me heroizmin e juaj të lavdishem ju ja nderuat emrin familjes qe dha deshmor luftetar e burra me nam kombëtar .

Naim vëlla ti sot je burim frymezimi sepse pa UÇK-në liria nuk do vinte kurrë , pa ju ne nuk do ekzistonim mbi faqe të dheut andaj ti kujtojmë dhe nderojmë kapedanet e Shqipërisë Etnike përjetë .

Naim , ti ke veç ditëlindje me mijëra dëshmorë të tjerë 🇦🇱✊

Lavdi jetës dhe vepres sate kolosale

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *