E.Selca:Rrahim Beqiri-Roki Kolosi i Bashkimit Kombëtar

RRAHIM BEQIRI -ROKI EPRORI I LAVDISHEM I UÇK , UÇPMB-SË DHE UÇK (Kombëtare)

Heroi i Kombit Shqiptar Rrahim Beqiri -Roki i takon plejadea më të lavdishme të kombit tonë të fundëshekullit 20-të dhe fillim shekullit të ri ishte halë në sy gjithmonë për okupatorin jugosllav .

Ky vigan i Kopernices , Dardanes Karadakut Shqipërisë primare e kishte kombin para familje çdo gjë , kontributi trimeria e tij në tre luftërat tona çlirimtare është epokale dhe nami lavdia e tij e bashkëluftëtareve tonë e kishte dridhur Beogradin dhe Shkupin zyrtar .

Ushtarak i lindur , pedant strateg e vizionar organizator i shquar në çdo beteje armikit sllavoserb maqedon ju shkaktoj humbje te medha në teknikë dhe njerez dhe duke shpetuar ne zonat e tij te veprimit mijera civil

Kolosa të tillë si Komandant Roki janë pasuria themeltare e kombit tonë , ashtu siç janë mijëra dëshmorë martirë motra e bijë tonë të lavdishem që dhanë çdo gjë për lirin prosperiterin dhe bashkimin kombëtar

Sa të rrojë Shqipëria , do rrojë emri yt vëlla Rrahim jam i privilegjuar që të njoha në përpjekjet tona për clirim e bashkim kombëtar o Lis i madh Shqipërie , o Kapedan i Shqipnisë🇦🇱✊

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *