Bashkim Xhigoli Referi Legjendar i Boksit shqiptar

Familja Xhigoli padyshim është një nga familjet më atdhetare humane sportedashese në trojet arberore , kam shkruar shumë herë për kontributin e madh të Agim Xhigolit dhe Bashkim Xhigolit heronjë të gjallë të sportit dhe kombit .

Kjo familje centin e fundit e ka dhenë për sport në koherat më të rënda regjimit sundimit jugosllav nuk janë ndal kurre ndonese armiq te Jugosllavise ishin sepse ishin dhe jane atdhetar Enverista flakte e okupatorit ja thyn turinjet me boks po edhe arme në UÇK

Bashkim Xhigoli meriton të shkruhet libër për të familjen e tij , Bashkimi e ka mbajte gjalle me familje boksin ferizajas mbarekombetar nën tytat e tankeve serbe dhe ka drejtuar me sukses qindra turne dhe ka qenë me autoritet e pese pare per serb nuk i ka jep kurre ky as vella Agimi familja e tyre si shqiptar jashtezakonshem.

Bashkim Xhigoli tere vitet 90 ta po edhe pas lufte ka ndare drejtesin ne ring .

Shteti jonë ministria e sportit duhet te nderoj keto vlera gjigante te armates se sportistave

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *