Erald Selca replikë me z.Menduh Thaçin

Replikë me z.Menduh Thaçi Kryetar i PDSH -së në IRJM

Partitë politike me orientim pacifist , kanë qenë dhe mbeten kundërshtare politike te mia por asesi armiq , në fillim viteve 90-ta shqiptarët nën ish pushtimin jugosllav përqafuan fort pacifizmin pasiv .

I nderuar z.Menduh Thaçi , mbremë në RTV Dukagjini në një debat me analistet Armend Muja , prof .dr.Nuri Bexhetin ish luftëtar eminent dhe Vebi Kajtazin nga Insajderi me ose pa vetëdije the gjëra të shëmtuara që të turpërojnë .

Rolin pozitiv të PDSH , gjatë luftes së Kosovës nuk e mohojmë dot por të thuash që lufta e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare nuk ishte me karakter çlirimtar progresiv për barazi etj po me të rrëzuar ty nuk qëndron .

Të gjitha përpjekjet tona atdhetare të shtreses pakët atdhetare me ndihmen e Shqipërisë çeliktë Enveriane , me drejtimin e LPK -së si themeluese e UÇK , UÇPMB-së dhe UÇK ishin për liri , çlirim dhe Bashkim Kombëtar .
Tjetër është se pas trysnive nderkombëtare pushuan lufterat tona , por jo ideali nuk pushon kurrë për atë ideal kanë renë mijëra deshmor për atë ideal mijëra veta jane plagos , për atë kemi humb rininë kemi luftuar për një shtet shqiptar me flamurin kuq e zi në ballë .

Z.Menduh Thaçi ne e dimë se me pacifizem e nënështrim nuk mirrte vesh Sllobodani , Shesheli , Kiro Gligorovi , Lupce Georgievski ose N.Gruevski .

Ju pacifistet dështuat prandaj u rroken armët , e nuk ju thuhet kriminelë djemeve tanë te renë në luftra e burgje se ata nuk luftuan për poste e ofiçe po për atdhe .

Tash , pas 2001 shtrohet pyetja a jam i kenaqur me arritjet tona në IRJM , jo nuk jam aspak sepse ideali jonë nuk u realizua dhe shqiptaret kanë arritur progres simbolik dhe faturen e fajit e keni ju politikanet tane atje te perçarë me zi se ne në Prishtinë dhe Tiranë .

Shqiptaret shikohen si numra , e jo si komb shteteformues në ketë krijese artificiale dhe pa identitet Titiste , shqiptaret janë qytetar rendit dytë ose tretë edhe për fajin e juaj që jeni korruptuar deri ne palce si vellezerit tuaj ne Kosove , Shqiperinë amë etj dhe jeni berë paterica të LSDM, VMRO dhe rinia po ik cdo dite nga trevat tona fale jush politikan të papergjegjshem.

Mos e rreni popullin duke i premtuar mrekullira se ato nuk do ndodhin momentalisht .

Reflektoni për mirë , leni fjalorin ordiner të gjitha kampet dhe punoni për popullin tonë të shumëvuajtur .

Mos i deshperoni shqiptaret te dalin te votojn mandej ata bllokun sllavomaqedon .

Atdheu mbi të gjitha 🇦🇱✊

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *