ENVER HOXHA ME 2 GUSHT ’49 KTHEU MBRAPSHT GREQIN TERRORISTE

PROVOKACIONEVE TË GUSHTIT ENVER HOXHA U PËRGJIGJË ME ZJARR ATHINES ZYRTARE

Me 2 Gusht 1949Kryekomandant Enver Hoxha dhe ushtria jonë e lavdishme popullore , deklasoi monarko-fashistet grekë të cilët tentuan ta pushtojnë atdheun tonë .

Në luftime të përgjakshme ranë shumë trima tanë , por armiku pësoi humbje të mëdha në teknikë ushtarake ku pati dhe qindra të vrarë plagosur e500 robër lufte nga pala agresore greke .

Lavdi trimave tanë që ranë në mbrojtje të atdheut tonë të shtrenjtë Shqipërisë sonë e cila kishte zot e cila nuk i nënështrohej askujt , asnjë agresioni dhe asnjë padrejtësie prandaj çdo herë dilte fitimtare në të drejtën e vet .

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *