Agim Xhigoli Kryetar i Frontit Popullor kujton Hasan Prishtinen e madh

Hasan Prishtina një nga Figurat më të ndritura të Kombit shqiptar

Personaliteti shumëdimensional i Hasan Prishtines birit madh e të lavdishëm të djepit të shqiptarizmes Drenices kreshnike i tejkalon përmasat kombëtare .

Intelektual , politikan karriere kryengrites në male dijetar financues i çdo lëvizje patriotike kundër perandorisë gjakatare osmane e sllavogrekëve .

Gjitha jeta e tij me pendë dhe pushkë ishte në shërbim të çlirimit atdheut bashkimit kombëtar duke ja nderuar namin armëve të Skenderbeut dhe Rilindjes Kombëtare .

Një nga arkitektet e projektuesit e shpalljes së pavarësisë me 28 Nëntor 1912 në Vlorën tonë ishte dora e djathtë e bac Ismail Qemailit , Luigj Gurakuqit , Isa Boletinit etj

Fan Noli lavdishëm truri i kombit tonë do ta quante Hasan Prishtinen si burrë të shekujve .
Falangat jugosllavo -zogiste e vranë pabesisht si shumë burra të tjerë por vepra e tij madheshtore nuk do vritet kurrë se ajo rron e do rrojë sa të rrojë Shqipëria jonë e shtrenjtë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *