Zenun Alia-Dërvishaj veterani i paharruar i arsimit shqiptar

Gjuha shqipe i ka mbijetuar shekujve dhe perandorive më mizore pushtuese , dhe mësimëdhenesit janë pishtar lirie pishtar demokracie pishtar vlerash shumëdimensionale .

Të jesh mësues arsimtar profesor nën pushtimin Jugosllav në aparteidin e Millosheviçit ka qenë sfidë në vete dhe kolosi tashmë i ndjerë Zenun Alia Dërvishaj terë jetën e tij ja dedikoi arsimit ,si profesor eminent i gjuhes frenge gjuhe planetare duke edukuar breza te terë në arsimin fillor e të mesem në fshatra Drelaj dhe Pejë e gjetiu

Pedagogu dhe atdhetari Zenun Dervishaj ishte sinonim i së mirës pedagogut të aftë prindit shembullor dhe i dashur për të gjithë sepse kishte horizont dije vlera emancipim të gjithëmbarshem shoqëror .

Të tillë burra nuk vdesin kurrë , sepse vepra e tyre rron me shekuj brez pas brezi ata tanimë janë në panteonin e vlerave sepse arsimi është shtylla e kombit kështu thoshte dhe i madhi rilindasi Sami Frashëri

Qoftë i paharruar veterani i arsimit Zenun Dërvishaj në memorien dhe zemrat tona

E.S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *