GJENERAL BEKIM BERISHA -ABEJA MOTIVI I MADH PËR LIRI

BEKIM BERISHA -ABEJA ISHTE MOTIVI I FITOREVE TË MËDHA

Gjenerali i madh i UÇK-së i përmasave botërore Bekim Berisha -Abeja ishte shpirti truri zemra dhe motivi i UÇK-së për fitore ndaj armikut serb dhe ishte shpresë për popullaten civile fëmijë pleq të gjithë .

Gjeneral Abeja , sivëllau i tij kolosi Gjeneral Bedri Shala dhe njesitet e tyre nga Drenica në Bardh të madh , Dukagjin në Tropojë kudo ishin inspirimi i aradhave çlirimtare për ta mposht armikun .

Superstrategu ushtarak i njohur në luftërat ballkanike legjionari i nderit Bekim Berisha ishte padyshim njeriu me i zoti ushtarakisht në radhet tona po si intelektual kishte dhe zotesi të mëdha me gjuhet e huaja diplomacinë sepse ishte intelegjent i madh .

Ishte tmerri i forcave pushtuese serbomedha , ai nuk dinte çfare ishte frika sepse tashme Beogradi ja dinte forcen sepse kishte pesuar humbje të mëdha nga njesiti i Gjeneral major Bekim Berishes lavdimadh e modest gjithmone me shoket e luftes dhe vegjelinë .

Ky gjeni i artit ushtarak ky trim mbi trima e dashuronte kombin e tij dhe lirin e tij ai deshironte te kishte buzeqeshje ne popull pasi te hiqen prangat e robërisë .

Në një shtet normal dhe ku veprohet drejte e pa bere dallime vepra dhe jeta kolosale e gjigantit Bekim Berisha do duhej vleresuar maksimalisht sepse Abeja meriton ta kete bustin ne Prishtinë ne ndonje kazerme ushtarake në Drenice ne Peje etj po ne jemi keta qe jemi bejme dallime dhe në deshmor sepse sot ne as kryekomandantin Adem Jashari pas 21 vite nuk e kemi në Prishtinë e plot raste te tjera ku jane harruar Adem Demaçi , Jashar Salihu , Ismet Asllani ,Ismajl Haradinaj, Isuf Gërvalla etj

Të gjithë dëshmoret duhet trajtuar njëllojë , e mos mendoni ju të gjallët se keni vlera me shumë se Heronjët e Kombit tonë 🇦🇱✊

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *