Luftëtari njohur dhe ish deputeti Gazmend Syla kujton Heroin Fatmir Ukaj

Lajmëtari lirisë, Fatmir Ukaj

Sot e 31 vite më parë do të binte aktivisti i çështjes kombëtare, Fatmir Ukaj nga Peja. Fatimiri u vra më 27 janar 1990 duke protestuar kundër regjimit serb, kohë kjo kur demonstratat gjithëpopullore kishin nisur të shpeshtoheshin.

Në po këtë ditë më 1990 do të vriteshin edhe Agron Fetahu, Halim Hoti, Hilmi Krasniqi dhe Nesim Elshani.

Lavdi lajmëtarëve të lirisë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *